Правила и услови коришћења

Коришћењем било ког дела “ЗанимљиваИсторија” портала аутоматски прихватате сва актуелна правила коришћења.

Корисници су дужни да редовно читају правила коришћења, те се сматра да су корисници континуираним коришћењем “ЗанимљиваИсторија” портала, или било којег његовог дела, у сваком тренутку упознати са актуелним правилима коришћења, те да су их разумели у целости. Ниједан део ” ЗанимљиваИсторија” портала не сме се користити у незаконите сврхе, ни за промовисање истих.

ЛИЧНА, АУТОРСКА И ДРУГА ПРАВА
Садржај објављен на порталу “ЗанимљиваИсторија” не сме се репродуковати, дистрибуирати или на било који начин користити у комерцијалне сврхе без изричитог пристанка “ЗанимљиваИсторија” портала, или на било који начин којим се може проузроковати штету “ЗанимљиваИсторија” порталу или било ком трећем лицу у складу са прописима.
Уколико сматрате да садржај објављен на “ЗанимљиваИсторија” порталу повређује Ваше лично, ауторско или друго право или интерес, можете захтевати објаву одговора или исправке. Случај ће бити у најкраћем року размотрен, а спорни садржаји биће уклоњени одмах по евентуалном установљавању истинитости садржаја жалбе.

ЛИНКОВИ НА ДРУГЕ WЕБ СТРАНИЦЕ И ОГЛАШИВАЧИ
“ЗанимљиваИсторија” садржаје објављује у доброј намери. Све садржаје “ЗанимљиваИсторија” портала користите на властиту одговорност и “ЗанимљиваИсторија.цом” се не може сматрати одговорним за било какву штету насталу коришћењем.
Портал “ЗанимљиваИсторија” састоји се од властитих садржаја, садржаја партнера и оглашивача, бесплатних садржаја и линкова на спољне странице, као и веза до других Интернет страница креираних од стране трећих лица (линкова) које ће се, кад год је то могуће, као такве означавати. “ЗанимљиваИсторија” портал нема надзор над наведеним подацима и информацијама или другим Интернет страницама те се у потпуности одриче сваке одговорности везане за садржај на Интернет страницама креираним од стране трећих лица.
“ЗанимљиваИсторија” није одговоран за садржај страница оглашивача на “ЗанимљиваИсторија” порталу као ни за било какву штету насталу рекламирањем на “ЗанимљиваИсторија” порталу. Пословни однос између оглашивача и корисника на “ЗанимљиваИсторија” порталу и изван “ЗанимљиваИсторија” портала искључиво се заснива на пословном договору оглашивача и корисника те “ЗанимљиваИсторија” портал није одговоран за било какву могућу штету произашлу из таквог пословног односа..
Приступ порталу “ЗанимљиваИсторија” и свим његовим садржајима дозвољен је особама било ког узраста, осим ако уз одређени садржај није наведено другачије.

ЗАШТИТА ПРИВАТНОСТИ И ТАЈНОСТ ПОДАТАКА
Портал “ЗанимљиваИсторија” поштује приватност својих корисника и посетилаца, с тим да портал “ЗанимљиваИсторија” може користити податке о корисницима добијене током коришћења портала (искључиво подаци о рачунару и подаци о Интернет провајдеру) или податке обезбеђене од стране посетилаца или корисника како би имао информације о корисницима који га користе, те на тај начин побољшао портал и његове садржаје додатно усмерио и прилагодио публици која га посећује. На основу ових података портал “ЗанимљиваИсторија” долази до сазњања који су садржаји најпопуларнији међу којом публиком. Подаци о корисницима могу укључивати и информације које се могу индивидуално идентификовати у односу на одређено лице (ИП адреса), као и збирне информације о корисницима.
Портал “ЗанимљиваИсторија” обавезује се да прикупљене приватне податке, попут е-маил адресе, имена и презимена, неће без дозволе сваког појединачног корисника давати односно дистрибуирати, трећим лицима, осим демографских података за групу корисника без одавања приватних података.

ПОШТОВАНИ ЧИТАОЦИ МОЛИМО ВАС ДА ПРЕ ПИСАЊА КОМЕНТАРА ПРОЧИТАТЕ СЛЕДЕЋЕ УПУТСТВО:
Неопходно је попунити поља обележена звездицом. Редакција портал “ЗанимљиваИсторија” задржава право избора коментара који ће бити објављени и нема обавезу образлагања одлука с тим у вези.
Коментари који садрже псовке, увреде, претње и говор мржње на националној, верској, расној основи, као и нетолеранцију сваке врсте неће бити објављени. Приликом писања коментара водите рачуна о правописним и граматичким правилима. Није дозвољено писање коментара искључиво великим словима нити промовисање других сајтова путем линкова. Коментари у којима нам скрећете пажњу на словне, техничке и друге пропусте у текстовима неће бити објављени, али их можете упутити редакцији на контакт страници “ЗанимљиваИсторија” портала.
Коментаре и сугестије у вези са уређивачком политиком не објављујемо, као ни коментаре који садрже оптужбе против других особа. Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “ЗанимљиваИсторија” портала.

КОЛАЧИЋИ (енг. Cookie)
Колачићи су информације сачуване на вашем хард диску које служе бољем функционисању портала “ЗанимљиваИсторија”. У стандардној поставци, ваш рачунар прихвата цоокиесе и делиће податке само са сајтом који је поставио цоокиесе, тако да им ни један други сајт не може приступити.
Портал “ЗанимљиваИсторија” може користити колачиће за техничке потребе како би Вам пружио бољу навигацију кроз сајт или Вам омогућио да прилагодите коришћење сајта својим потребама. Уколико не желите да имате колачиће на свом компјутеру, можете их искључити у свом Интернет претраживачу. То, међутим, може имати утицаја на функционисање портала “ЗанимљиваИсторија”.

ИЗМЕНЕ УСЛОВА КОРИШЋЕЊА
“ЗанимљиваИсторија” задржава право да без најаве повремено промени или модификује правила. О важним променама и допунама портал “ЗанимљиваИсторија” може обавестити кориснике путем е-маила или објављивањем на порталу.
Коришћењем било ког садржаја на портал “ЗанимљиваИсторија” сматра се да сте упознати са најновијим правилима.